Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,5 milijuna uzoraka

OVO bi nas trebalo SPASITI u slučaju nestašice hrane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Betonska zgrada koja emitira plavi sjaj izvire iz ledenjaka u norveškom arhipelagu Svalbard.

'Zimska noć' u norveškom Longyearbyenu, najvećem naselju arhipelaga Svalbard, traje četiri mjeseca, a iz tame izvire jedino betonska zgrada koja emitira plavi sjaj koji se nadvija nad tisuću stanovnika ovog gradića.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

Jednostavan izgled ni na koji način ne otkriva svrhu ove građevine u kojoj se nalazi zaliha sjemena koja bi mogla spasiti čovječanstvo.

>>Zbog nestašice hrane ljudi će morati postati vegetarijanci!?

Zbog gubitka genetske raznovrsnosti između poljoprivrednih kultura koje se sve češće uzgajaju iz klonova, mnoge usjeve mogle bi pogoditi bolesti poput gljivica ili bakterija koje bi svjetske usjeve mogle uništiti za nekoliko mjeseci i time uzrokavati globalnu nestašicu hrane, piše Slate.com.

Ovaj trezor odlučila je sagraditi norveška vlada 2008. godine, a u njemu se čuva 4,5 milijuna uzoraka sjemena. Uvjeti u trezoru naliku su onima u kuhinjskom hladnjaku pa sjeme može 'preživjeti' između 2.000 i 20.000 godina. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene