Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan kontrole

Trenutak u kojem je Ratko Mladić zbog vikanja izbačen iz sudnice

Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr)
Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ratko Mladić vikao tijekom izricanja presude (Screensto: Reuters) Ratko Mladić vikao tijekom izricanja presude (Screensto: Reuters) Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Ratko Mladić vikao u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ratko Mladić vikao tijekom izricanja presude (Screensto: Reuters) Ratko Mladić vikao tijekom izricanja presude (Screensto: Reuters) +0 Ratko Mladić (Foto: AFP) Galerija 1/5 >>
Ratko Mladić je zbog nepoštivanja suda udaljen iz sudnice prije izricanja presude. Tako je vijest o doživotnoj kazni zatvora dočekao u posebnoj prostoriji.

Pauza koja je tijekom izricanja presude bila određena kako bi Ratko Mladić otišao na WC oduljila se te je obrana izvijestila suca kako njihov branjenik ima problem s visokim tlakom i zatražila da se skrati ili prekine čitanje obrazloženja presude te se odmah prijeđe na njezino iznošenje.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Ratko Mladić Kriv za Srebrenicu Ratko Mladić hospitaliziran u Haagu: "Tražit ćemo dopuštenje da ga pregleda srpski tim liječnika"

Nakon što predsjedavajući sudac nije želio na prijedlog obrane to učiniti, Mladić je ustao i počeo vikati. S obzirom da nije poslušao upozorenje suca i nastavio je s negodovanjem na odluku, odveden je u posebnu prostoriju iz koje je mogao pratiti izricanje presude na ekranu.

Mladić je sucu svašta vikao. "Sve je laž što si rekao", samo je dio onoga što mu je poručio.

Obrana je tražila ovo preskakanje odnosno skraćivanje obrazloženja presude zbog, kako su rekli, njegova problema sa zdravljem. Naime, u pauzi koju su zatražili izmjeren mu je visoki krvni tlak. Obrana tvrdi kako mu je tlak iznosio 180, no predsjedavajući je rekao kako je tlak bio 170 te da nema nikakva razloga da se obrazloženje presude skrati ili prekine.

Kako je teklo izricanje presude Ratku Mladiću možete pogledati na OVOM LINKU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene