Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin protiv čovječnosti

Treća smrtna presuda 'Kemijskom Aliju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alija Hasana al-Madžida, poznatoga po nadimku Kemijski Ali zbog napada kemijskim oružjem na Kurde, sud u Bagdadu u ponedjeljak je treći put osudio na smrtnu kaznu zbog 'zločina protiv čovječnosti' koje je počinio nad šijitima.

U sudskom priopćenju stoji kako je taj bliski rođak bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina proglašen krivim, jer je 's predumišljajem počinio ubojstva i zločine protiv čovječnosti'.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Kemijskom Aliju potvrđena smrtna kazna, smaknuće u roku 30 dana

Iz istoga se razloga vodio sudski proces protiv bivšeg premijera za Sadamove vladavine Tarika Aziza, koji je po toj optužnici oslobođen, no ostale ga točke optužnice terete za druge zločine.

Kemijski Ali i Tarik Aziz su, zajedno s još 12 dužnosnika bivšeg Sadamova režima, optuženi za umiješanost u umorstvo više desetaka šijita 1999., ubijenih u četvrti Sadr Cityju u Bagdadu te u svetome gradu Nadžafu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene