Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio lezbijku

'Ne mogu vam dati pričest dok živite sa ženom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lezbijka želi da katolički svećenik bude razriješen svojih dužnosti nakon što je odbijena zbog svoje spolne orijentacije.

Smrt majke djevojke Barbare Johnson šokirala je mladu djevojku iz više razloga. Nakon što se obratila svećeniku Marcelu Guarnizu i poželjela posljednju pomast i pogreb za preminulu majku doživjela je neugodno iznenađenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Otac Marcel odbio ju je jer je Barbara lezbijka koja još i živi sa svojom partnericom.

Johnson je za Reuters rekla kako je svećenik tijekom mise podigao kalež i dok je u molitvi govorio o zajedništvu podigao glavu, pogledao ju u oči i rekao: 'Ne mogu vam dati pričest jer živite sa ženom.'

Katolička crkva osuđuje homoseksualnost, a homoseksualce smatra griješnicima no nadbiskupija je svejedno dobila molbu za razriješenje Guarnizovih dužnosti jer je Barbari mogao privatno reći koji je problem,a ne ju javno opomenuti.

Nadbiskupija ne želi komentirati status svećenika, a Barbara ne želi otvarati pitanja prava gay ljudi već zabraniti rad svećenika jer je odbio napraviti uslugu za preminulu majku.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene