Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Katastrofa u Jemenu

Traži se stanka od barem nekoliko sati dnevno - 'Stanje se pogoršava iz sata u sat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je u petak zatražio "hitnu humanitarnu stanku" u Jemenu od najmanje "nekoliko sati" dnevno kako bi se omogućila dostava pomoći u zemlju zahvaćenu sukobima, prenosi AFP i ističe da se stanje u Jemenu ne prestaje pogoršavati.

"Stanje se pogoršava iz sata u sat", izjavio je koordinator za humanitarna pitanja UN-a u Jemenu Johannes Van Der Klaauw i pozvao na "hitnu humanitarnu stanku" u toj zemlji, kao predah za stanovništvo od sukoba zaraćenih strana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000"

Al Kaida nudi nagradu za čelnika Hutija u Jemenu, Iran šalje ratne brodove

"Potrebno nam je najmanje nekoliko sati dnevno", objasnio je Van Der Klaauw. Istaknuo je da bi prestanak sukoba na nekoliko sati dnevno omogućio dostavu pomoći stanovništvu koje oskudijeva u svenu: od živežnih namirnica, pitke vode, lijekova do goriva i kola hitne pomoći.

Stanje u Adenu, gradu u rukama "milicija koje nitko ne kontrolira", je "posebice zabrinjavajuće, čak katastrofalno", upozorio je UN-ov koordinator. Prema podacima Svjetske zdravstvene organozacije (WHO), tijekom najnovije eskalacije sukoba u Jemenu je poginulo oko 650 ljudi, dok je više od 2000 ranjeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene