Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti dan

Traje borba za spas preživjelih pod ruševinama u Bangaldešu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti dan nakon urušavanja zgrade u Bangaldešu locirano je još nekoliko preživjelih, a spasiocima je u pomoć pristigla i vojska.

U nedjelju ujutro spašeno je još četvero preživjelih iz ruševina u Bangladešu, a primijećeno ih je još, javlja CNN. Do sada je iz ruševina izvučeno 2.400 živih osoba, a poginule su najmanje 363 osobe.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo

>> VIDEO I nakon tri dana traje spašavanje iz ruševina osmerokatnice

Bangladeška policija objavila je u subotu da je uhitila dvojicu vlasnika tekstilnih radionica koje su se nalazile u osmerokatnici koja se u srijedu srušila, pri čemu su po novim. 'Nakon ponoći uhitili smo Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style, i Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica', rekao je dužnosnik policije u Dacci. Jutros je uhićen i vlasnik zgrade.

Podsjetimo, Rana Plaza, zgrada s osam katova, urušila se u srijedu kao kula od karata za radnog vremena u Savaru, na periferiji Dacce. Radi se o najgoroj nesreći u industrijskoj povijesti Bangladeša kojoj je konfekcija najvažnija grana gospodarstva. Katastrofa je obnovila rasprave o sigurnosti u tekstilnoj industriji koja opskrbljuje zapadne tvrtke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene