Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašena 3 dana žalosti

Tragedija u Nigeriji: Putnički avion se zabio u zgradu, nema preživjelih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko nije preživio u stravičnoj nesreći koja se dogodila u glavnom gradu Lagosu. Proglašena su 3 dana žalosti.

Putnički avion sa 153 putnika i člana posade zabio se u dvokatnicu i pomeo teren gdje se nalazi jedna crkva i tiskara.
U nesreći su izgorjele još tri kuće, a iz zrakoplova nije preživio. O žrtvama na tlu još nema informacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija u sjeverozapadnoj Kanadi Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela Eksplozija u Nigeriji Užas u Nigeriji VIDEO Snažna eksplozija izbrisala dio grada: "Krov se srušio na krevet moje majke, hitno je prebačena u bolnicu"

Okolno stanovništvo je evakuirano, a očevici u šoku prepričavaju kako su vidjeli nekoliko tijela kako gore. Glasnogovornik zrakoplovne kompanije Dana Air je potvrdio da je jedan od njihovih zrakoplova pao na periferiji Lagosa nakon što su izgubili kontakt s avionom. Što je uzrok pada zrakoplova tek će se utvrditi.

U nedjelju navečer još nije bilo preciznih podataka o broju žrtava katastrofe, kao ni o uzroku nesreće zrakoplova koji je pao na dvokatnicu u gusto naseljenom predgrađu Lagosa. "Još nismo pronašli niti jednog preživjeloga", rekao je direktor civilnog zrakoplovstva Harold Demuren, koji nije spomenuo broj mogućih žrtava među stanovnicima četvrti.

Zrakoplov je letio na relaciji Abuja - Lagos, a kompanija Dana Air je počela raditi 2008. i danas je jedna do glavnih nigerijskih zrakoplovnih kompanija. Njezini zrakoplovi redovno povezuju gradove Abuju, Calabar, Lagos, Port Harcourt i Uyo.

Predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan proglasio je tri dana žalosti nakon pada zrakoplova, prema priopćenju predsjedništva. Predsjednik je također otkazao sve obveze u ponedjeljak i naredio "najiscrpniju istragu".
(D.B./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene