Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi pomažu

Tragaju za preživjelima: 120 osoba nestalo u odronima u Kini, uništeno 40 domova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest osoba poginulo je u odronima tla u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, dok se više od 120 osoba zasad smatra nestalima, objavili su kineski državni mediji.

U subotu rano ujutro po lokalnom vremenu u selu Xinmo u okrugu Maoxian došlo je do odrona zemlje i stijenja s obližnje planine, prilikom čega je zatrpano i uništeno oko 40 domova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ivan Čačić Ekstremno vrijeme Meteorolog Čačić o učestalim nevremenima i poplavama, izdvojio je jedan problem: "To je dovelo do toga da je tlo zasićeno vodom i svaki pljusak je problematičan"

Urušavanje dijela planine posljedica je obilnih kišnih padalina proteklih dana, a spasilačke službe intenzivno tragaju za preživjelima.

Kineski predsjednik Xi Jinping je poručio spasiocima da 'ne štede napore'.

Bračni par s djetetom je spašen i prevezen u bolnicu nakon što su ekipe radnika i spasioca pomoću užadi uspjele pomaknuti veliko stijenje, izvijestila je agencija AFP pozivajući se na lokalne vlasti.

Odroni zemlje su stalna opasnost u planinskim područjima Kine, osobito uslijed dugotrajnih i obilnih padalina, piše BBC. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene