Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji model

Toyota povlači 1,9 milijuna automobila, evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska automobilska tvrtka Toyota objavila je u srijedu da povlači 1,9 milijuna Priusa u čitavom svijetu zbog problema povezanog s hibridnim sustavom koji može dovesti do zaustavljanja vozila.

Radi se o najnovijem modelu Priusa, proizvedenom između 2009. i 2014., trećoj generaciji najprodavanijeg hibridnog vozila na svijetu, koje se pokreće na benzin i električnu energiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

"U najgorem slučaju, automobil može stati u vožnji. To smatramo mogućim sigurnosnim problemom što objašnjava ovo povlačenje", istaknuo je glasnogovornik Toyote.

Toyota Hilux s Invincible paketom izgleda elegantno ali i dalje robusno

Proizvođač je kazao da je upozoren na 400 slučajeva, u Japanu i SAD-u, dodajući da nijednom nije došlo do nesreće ili ozljede. Istaknuto je također da u najgorem slučaju vozilo "staje malo po malo a ne odjednom".

Povlačenje se odnosi na gotovo milijun vozila u Japanu, 700.000 u SAD-u i 130.000 u Europi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene