Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čudotvoran dodatak prehrani'

Tovila i klala pse, a salo prodavala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska policija ispituje ženu osumnjičenu za tovljenje i klanje pasa zbog prodaje psećeg sala kao dodatka prehrani. Policija je u pretrazi farme u kavezima pronašla 28 dobro uhranjenih pasa, uključujući Bernardince i štence, te staklenke sa salom, javlja AFP.

Policiju je alarmirala Udruga za zaštitu životinja nakon što su na farmi u blizini grada Čestočova na jugu Poljske od uhićene kupili staklenku psećeg sala. 'Neki od pasa su bili toliko debeli da nisu mogli ni hodati', tvrde u udruzi. 

Pročitajte i ovo Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Aktivistica udruge Renata Mizera kazala je kako su na farmi željeli kupiti štence a da im je vlasnica tada 'detaljno pojasnila dobrobiti uporabe psećeg sala'. Tvrdila je i kako ona svojoj kćeri svaku večer u večeru dodaje žlicu 'čarobne' masti.

'Jednu staklenku masti od pola litre prodavala je po 37 eura', kazala je Mizera.

Policija provjerava je li mast koju je pronašla u frižideru na farmi zaista napravljena od pasa. Ako se utvrdi da jest, 37-godišnja Poljakinja mogla bi u zatvor na dvije godine zbog okrutnosti prema životinjama i prodavanje 'nesigurne' supstance. O pronađenim psima brigu je preuzela Udruga za zaštitu životinja koja će im pokušati pronaći novi dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene