Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljena krađa

VIDEO Kupci torti sa smetlišta: 'Najbolje su bile od maline!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kragujevačke torte sa smetlišta, koje su trebale biti uništene zbog plijesni, prodavane su u najgušće naseljenim dijelovima grada.

Pročitajte i ovo Novi režim (ne)radne nedjelje - 3 Stručnjaci negoduju Posljednja radna nedjelja, građani podržavaju zabranu rada: "Nije se ni nekad radilo nedjeljom pa smo svi živjeli" Ilustracija U dječjim kolicima Užas u Srbiji: Beba ostavljena na pločniku, pronašao je slučajni prolaznik

Za jeftine torte znali su brojni građani Kragujevca u Srbiji, a kupci koji su ih pojeli kažu da su nabolje bile one sa malinama, piše Telegraf.

'Torte su se prodavale i jučer, kada je internet zatrpan vijestima da su sa smetlišta. U naselju Aerodrom koštale su 150 i 200 dinara (oko 16 kuna), a prodavao ih je čovjek iz džipa parkiranog kraj tržnice. Još je nudio da će ih isporučiti na kućnu adresu, davao svoj broj mobitela.

Cijene za dva kilograma torte na kućnu adresu iznosile su 800 dinara, ali bilo je cjenkanja. Male torte planule su po cijeni 150 dinara, a narod je pred doček kupovao kao pred kraj svijeta', kaže stanovnik naselja Aerodrom, koji živi u zgradi preko puta tamošnje tržnice.

U naselju Bagremar iste torte 'išle su k’o lude za 150 do 200 dinara', izvještavaju stanari tog dijela grada.

Sa smetlišta ukrali 18.000 torti pa ih prodavali pred blagdane!

Torte su prodavane u originalnim pakiranjima, a na snimci krađe torti iz hladnjače na deponiji vidi se da su otpremane i kamionima JKP 'Gradska čistoća' koja upravlja smetlištem. Na kutijama s tortama stoji da im je rok trajanja listopad 2015. godine, što je vjerojatno kupce i zbunilo. Oni nisu znali da su torte poslane na uništenje zbog plijesni koja se pojavila nakon što su se zamrzivači proizvođača torti pokvarili.

Kragujevčane plaši mogućnost da su torte i dalje u prodaji. Krađu torti od 24. prosinca nadležni iz 'Čistoće' prijavili su tek 2. siječnja. Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca sumnja da se radi o organiziranoj skupini.

Očigledno je netko iz uprave tvrtke otkrio informaciju da stiže velika količina torti koje treba uništiti. Ovo je organizirana grupa i mislim da im ovo nije prvi put. Ne razumijem mozak koji svjesno ugrožava zdravlje ljudi', rekao je Nikolić.

Podsjetimo, 18.000 torti koje su zbog neispravnosti po nalogu inspekcije trebale biti uništene, završile su na crnom tržištu, jer su radnici otvorili rampu na deponiji i kako se sumnja, dojavili preprodavačima da stiže hladnjača sa spornim poslasticama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene