Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok nakon katastrofe

Tornado u Oklahomi: 'Mislio sam da ću umrijeti jer me podignulo u zrak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke službe u američkom gradu Mooreu privode kraju potragu za nestalima. Divovski tornado uništio je oko 2.500 kuća. Internetom kruži sve više snimki tornada i prvih trenutaka nakon što je opustošio grad s oko 55.000 stanovnika.

Ovako je golemi tornado koji je opustošio Moore izgledao s vrata jednog skloništa. Internet je pun snimki katastrofe. Objavljene su i snimke prvih trenutaka nakon prolaska tornada. Šokirani i uplakani učenici i nastavnici osnovne škole Briarwood. Emotivni susreti roditelja i djece.

'Bilo je teško. Mislio sam da ću umrijeti jer me podiglo u zrak. Naočale su mi pale. Čulo se lupanje i krov je odletio i sve se srušilo na mene', kazao je Gabriel Wheeler, učenik osnovne škole Briarwood.

>> ANIMACIJA Evo kako nastaje tornado!

Pročitajte i ovo Tornado poharao New Orleans - 5 nastala velika šteta VIDEO Razorni tornado poharao jug SAD-a: Jedna je osoba poginula, više ozlijeđenih Slika nije dostupna pretražuju se ruševine Nakon smrtonosnih tornada Biden proglasio veliku katastrofu u Kentuckyju

Još gore prošla je osnovna škola Plaza Towers. Američki mediji prenose priče o požrtvovnosti nastavnika koji su svojim tijelima pokušavali zaštiti djecu. Sedam učenika ipak nije preživjelo. Neki su se utopili kada je u podrum navrla voda koju je donio tornado.

'Tužno je jer smo doživjeli jednu od najgorih oluja i katastrofa s kojom se ova država ikada suočila. Ipak usred tragedije i gubitka života, vidjeli smo otpornost, hrabrost i snagu naših ljudi', kazala je Mary Fallin, guvernerica Oklahome.

Akcija potrage za nestalima i stradalima u međuvremenu se privodi kraju. Počinje raščišćavanje ruševina. 'Teško je zamisliti da jedan dan izađete iz kuće i nakon nekoliko minuta vratite se i vidite je srušenu', kazao je Sharon Camper, stanovnik Moorea.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene