Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Topli' doček

Toples prosvjednica ruskom patrijarhu: 'Istjeraj đavla iz sebe! Odlazi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivistice prosvjedne ženske udruge Femen, opet su u akciji. Njihova nova meta bio je ruski patrijarh Kiril, odmah po izlasku iz aviona na aerodromu u Kijevu.

Incident se dogodio danas, tijekom dočeka, no prosvjednica ipak nije stigla dograbiti patrijarha, ali mu je iz neposredne blizine poručila - 'Istjeraj đavla iz sebe! Odlazi!', prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Rat u Ukrajini Estonski ministar vanjskih poslova "Uskoro ćemo vidjeti punu mobilizaciju u Rusiji! Putin će dići 400.000 ljudi i neće sve poslati samo u Ukrajinu"

>> Femenice umalo uzurpirale Putinovo glasovanje

Prosvjednicu je u roku od par sekundi svladalo patrijarhovo osiguranje te je udaljilo s mjesta događaja. patrijarh Kiril nastavio je kao da se ništa nije dogodilo.

'Bog vas blagoslovio! Nek božji blagoslov bude s narodom ukrajinskim i Ukrajinom zauvijek. Bog vas spasio', poručio je okupljenom mnoštvu.

Nije to jedini incident vezan za rusku pravoslavnu crkvu, jer podsjetimo, ruska prosvjedna skupina Pussy Riot upravo je u najvećoj ruskoj katedrali inscenirala prosvjed protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina (tada premijera). Ti su prosvjednici optuženi za huliganizam te im prijeti do sedam godina zatvora.

Femen se bavi prosvjedima u toplesu, po čemu su i stekle slavu u svijetu. Prosvjeduju protiv svega, a ponajviše su im na meti pro ruski i ruski političari. Prije početka Eura 2012 nogometnog prvenstva, uspjele su u toplesu maknuti i trofej prvenstva s postolja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene