Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Global Slavery Index

U ovim je zemljama ropstvo stvarnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ropstvo modernog svijeta nije samo fraza, ono je stvarnost, a tako govori i najnoviji izvještaj u kojem se ističe da je gotovo 36 milijuna ljudi diljem svijeta podvrgnuto modernom obliku ropstva.

Walk Free Foundation objavio je najnoviji indeks globalnog ropstva, Global Slavery Index, u kojem se otkriva da 35,8 milijuna muškaraca, žena i djece živi u modernoj verziji ropstva, zbog razloga koji uključuju krijumčarenje ljudi, dužničke obveze ili prisilne brakove. Moderno ropstvo pridonosi proizvodnji najmanje 122 različita komada robe i usluga u 58 zemalja svijeta, prenosi Time.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uništili joj život Kao tinejdžerica postala žrtva modernog ropstva: 13 godina je plaćali samo 4 dolara NA TJEDAN! Slika nije dostupna 'Važna je edukacija' Nevjerojatan podatak: U modernom ropstvu živi gotovo 30 milijuna ljudi

U 2013. godini zabilježen je porast globalnog ropstva, ali se u izvješću ističe da je to rezultat preciznijeg mjerenja, a ne realnog povećanja.

Znate li koliko je u Hrvatskoj - robova?

Afrika i Azija su kontinenti u kojima je posebno naglašen problem modernog ropstva. Europa, s druge strane ima najmanje modernog ropstva. Sjeverna Koreja je u tom smislu kategorija za sebe jer kod njih ne postoji zakonska odredba kojom bi se kriminalizirao bilo kakav oblik modernog ropstva.

Evo popisa top 10 zemalja po broju 'modernih' robova:

1. Mauritanija
2. Uzbekistan
3. Haiti
4. Qatar
5. India
6. Pakistan
7. Kongo
8. Sudan
9. Sirija
10. Centralna Afrička Republika

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene