Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tomislav Nikolić, zbog prijetnji, podnio ostavku na sve funkcije u SRS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šešeljev zamjenik na čelu Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić dao je ostavku na dužnost šefa zastupničke skupine radikala u srbijanskom parlamentu te na dužnost zamjenika predsjednika stranke.

Kako je priopćio SRS, Nikolić je ostavku dao u petak navečer na sjednici predsjedničkog kolegija. U subotu ujutro potpredsjednik SRS-a Dragan Todorović izjavio je da ta stranka neće glasovati za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU, čime je potvrdio pisanje beogradskog tiska o snažnim sukobima u SRS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SRS: Tomislav Nikolić ostaje zastupnik u srbijanskom parlamentu Slika nije dostupna SPS odustao od koalicije s radikalima u Beogradu

Nikolić je izjavio agenciji Tanjugu da se na ostavku odlučio nakon što je u četvrtak navečer 'dobio nalog da radikali ne glasuju za SSP'.

Rekao je kako je u stranačkim tijelima bilo dogovoreno da zastupnici SRS-a glasuju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ako srbijanska Vlada prihvati amandman radikala na Prijedlog zakona o ratifikaciji tog sporazuma.

'Taj stav sam neprekidno iznosio za skupštinskom govornicom i uspio sam se izboriti da Vlada Srbije prihvati amandman SRS-a uz Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji Srbije s EU', rekao je Nikolić.

Također je rekao da će ostati član SRS-a ako stranka ne odluči drugačije, a na pitanje tko će ubuduće voditi stranku Nikolić je odgovorio kako ne zna.

>> Srbijanski radikali neće glasovati za ratifikaciju SSP-a

Prema pisanju medija do preokreta u redovima radikala je došlo nakon pritiska Vojislava Šešelja na svoje stranačke kolege, nakon čega je, na Predsjedništvu SRS-a većina stala na njegovu stranu.

Šešelj je navodno još u četvrtak iz Haaga javio svojim stranačkim kolegama da ne ulaze ni u kakve paktove s Vladom te da bi glasanje za SSP značilo izdaju Kosova.

Elektronički mediji u subotu javljaju i o reakciji srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na tu ostavku. On je rekao kako su to unutarstranačka pitanja koja ne želi komentirati, ali, dodao je, za Srbiju je jako važno postići što veći nacionalni konsenzus o Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji Srbije s EU i zato je spreman sa svima razgovarati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene