Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tolimir stigao u Nizozemsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general vojske bosanskih Srba Zdravko Tolimir u petak poslijepodne prebačen je u Nizozemsku, gdje je izručen predstavnicima Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), potvrdio je NATO.

U priopćenju, objavljenom iz stožera NATO-a u Sarajevu, navodi se kako je Tolimir tijekom dana iz BiH prebačen posebnim zrakoplovom.

Pročitajte i ovo Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dvije milijarde kuna u proračunu Većim cijenama cigareta i žestokih pića nije zadovoljan ni ministar: Predviđa se povećanje od 50 posto \"Treba mi u Zadru\" (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "TREBA MI U ZADRU" Kad jedan čovjek čini veliku razliku: Stanovnici otoka kod Zadra ovu će zimu prebroditi puno lakše no dosad

Načelnik Kriminalističke uprave Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Gojko Vasić tijekom dana je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci pojasnio kako je haaški optuženik Tolimir uhićen kada je pokušao prijeći granicu bez bilo kakvih dokumenata.

"Na granici se pojavila osoba bez dokumenata. Naknadnom provjerom utvrđeno je kako je to bio Tolimir", izjavio je Vasić.

Kazao je i to kako su uhićenje obavili isključivo pripadnici policije RS, dok su vlasti Srbije u ovoj operaciji sudjelovale samo razmjenom obavještajnih podataka.

Na pitanje o točnim okolnostima uhićenja, Vasić je odgovorio kako je riječ o slabo nadziranom dijelu granice na kojemu su učestali i protuzakoniti prelasci osoba, kao i prebacivanje robe.

"Morate razumjeti da je to otvoreni prostor kojega lako prelaze i osobe i roba pa je tako lako prešao i sam Tolimir", kazao je ovaj policijski dužnosnik.

On je ponovio kako je Tolimir do uhićenja boravio na teritoriju
Srbije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene