Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanci misle ozbiljno

To su mjere za oporavak turizma: 10.000 besplatnih letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan će iduće godine strancima ponuditi 10.000 besplatnih letova kako bi ponovno pokrenuli turizam.

Japanska agencija za turizam planira potencijalnim putnicima ponuditi online prijave za besplatne letove. Putnici samo moraju navesti koji dio zemlje žele posjetiti, izvijestili su japanski mediji.

Pročitajte i ovo Iločke zidine - 1 Gotova zahtjevna obnova Gradić na krajnjem istoku odsad s punim pravom može nositi svoj drugi naziv - mali Dubrovnik Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Zaštićeno kulturno dobro Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu

Oni koji dobiju besplatan let za Agenciju će ispuniti izvještaj o svojem putovanju koji će naknadno biti objavljen na internetu. Vlasti se nadaju kako će pozitivni izvještaji turista o svojim iskustvima u Japanu pomoći da se prevlada strah od putovanja u tu zemlju, uzrokovan potresima i tsunamijima. 

Program bi trebao započeti u travnju 2012. godine.

Broj stranih turista u Japanu pao je za više od 50 posto nakon potresa i tsunamija koji su uzrokovali eksplozije u nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi u ožujku ove godine. Tek u lipnju i srpnju broj turista je pomalo počeo rasti, no i dalje je 32 manji nego u istom razdoblju godinu ranije.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene