Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,5 stupnjeva po Richteru

Tlo ne miruje: BiH pogodila još četiri potres, osjetila se i u Dalmaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjednu Bosnu i Hercegovinu zatresla su još četiri potresa.

Seizmološki uređaji RS-a zabilježili su prvo, i ujedno najsnažnije podrhtavanje tla u 21,57 sati od 4,5 stupnjeva i procijenjenom jakosti u samoj epicentralnoj zoni od 6 stupnjeva Mercallieve ljestvice na području Glamoča.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari"

Isti izvor je naveo da potres ove jakosti može izazvati manja oštećenja na starim i slabije građenim objektima. Prema medijskim navodima podrhtavanje tla izazvalo je uznemirenost kod stanovništva.

Isto područje podrhtavalo je pola sata kasnije a jakost je iznosila 2,5 stupnjeva Richtera. Novi potres zabilježen je pola sata iza ponoći od 3,5 stupnjeva dok je posljednje podrhtavanje tla zabilježeno u 3,45 sati magnitude 2,9 stupnjeva prema Richteru.

Potres, čiji je epicentar bio deset kilometara pod zemljom,  osjetio se i na području Zenice. Jučerašnji potres u BiH osjetili su i stanovnici Dalmacije.

>> Panika zavladala Zenicom, područje pogodio još jedan snažan potres!

Tlo u BiH zadnje vrijeme ne miruje. Područje Zenice 30. srpnja pogodio je potres također jakosti 4,6 stupnja prema Richteru. Došlo je do manje materijalne štete, a neki dijelovi grada ostali su bez električne energije.

Nekoliko dana ranije, područje Zenice pogodio jedan od najjačih potresa zabilježen u zadnjih 40 godina, magnitude 4,7 prema Richter. Nitko nije bio ozlijeđen, zabilježena je samo materijalna šteta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene