Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Tokio ima oko 40 hrvatskih građana

'Tlo je podrhtavalo, padale su stvari s ormara i slike sa zidova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanjin Vlastelica iz hrvatskog veleposlanstva u Tokiju opisao je kako je izgledao jedan od najsnažnijih potresa zabilježen u posljednjih 140 godina u Japanu.

Podrhtavanje tla trajalo je nekoliko minuta, a u hrvatskom veleposlanstvu padale su stvari iz ormara i slike sa zidova. 'Sada je dobro, smirilo se, podrhtavanje je prestalo. Mislim da je potres jačine 8,9 stupnjeva rekao svoje', ispričao je Sanjin Vlastelica, otpremnik poslova hrvatskog veleposlanstva u Japanu.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> UŽIVO: Tsunamiji ruše sve pred sobom

Dodao je kako se u Tokiju nalazi oko 40 hrvatskih građana te da za sada o njima nema nikakvih informacija. 'Telefonske linije su prekinute ili opterećene, a slično je i s internetom. Za sada nemamo nikakvih informacija o hrvatskim državljanima', rekao je. Naglasio je da se svi Hrvati u Japanu mogu javiti u naše veleposlanstvo. 

Sanjin Vlastelica ispričao je kako se zbog potresa urušila jedna zgrada u Tokiju te kako prema prvim informacijama ima desetak ozlijeđenih osoba.

'Japanske vlasti osnovale su krizni stožer kako bi sve imale pod kontrolom. Japanci su naviknuti na ovakve situacije i nisu panični. Imaju visok stupanj tolerancije', rekao je Sanjin Vlastelica. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene