Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac kaže 'pravi anđeo'

Tko je zapravo mladić zbog kojega je život u Bostonu stao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dzhokhar Tsarnaev je bio 'pravi anđeo', reći će njegov otac iz glavnog grada ruske regije Dagestana. On sam na društvenoj je mreži pokazivao sklonost islamskim temama, ali je pokazao i smisao za humor.

Jedan od dvojice osumnjičenih za napad na Bostonski maraton, Dzhokhar Tsarnaev (19), na ruskoj je društvenoj mreži VK imao profil na kojem je objavio niz linkova na web stranice koje tematiziraju islam i neovisnost Čečenije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojedinci su najveća opasnost Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali Slika nije dostupna Igrao se s nećakinjom VIDEO Prva snimka na kojoj se Džohara Carnajeva čuje kako govori

Tsarnaev je napisao da je 2011. godine stekao svjedodžbu u jednoj javnoj školi u Cambridgeu u američkoj saveznoj državi Massachusetts, a da je osnovnu školu pohađao u Mahačkali, glavnom gradu ruske pokrajine Dagestan, koja graniči s Čečenijom i u kojoj su proteklih godina također bile aktivne separatističke islamističke militantne skupine.

>> UŽIVO Boston potpuno blokiran: 9.000 policajaca u neviđenoj potjeri za bombašem

Naveo je da govori engleski, ruski i čečenski jezik a da svijet promatra kroz prizmu islama. Životni su mu prioriteti 'karijera i novac'.

Kako piše Reuters, na profilu je otkrio i da ima smisao za humor. Jedan od njegovih 'statusa' je i sljedeći vic: 'U autu su Čečen, Dagestanac i Inguš. Pitanje: Tko je vozač? Odgovor: Policajac.'

Inače, njegov je otac Anzor Tsarnaev danas u telefonskom intervjuu agenciji AP Dzhokhara opisao kao 'pravog anđela' i 'uspješnog studenta medicine'. Kasnije je u razgovoru za ABC News sina pozvao da se preda, ali je i priprijetio Amerikancima da će, ako ga slučajno ubiju, 'biti vraga'.

Prema informacijama američkih medija, Dzhokharov stariji brat Tamerlan (26), također osumnjičen za napad na Bostonski maraton, umro je noćas nakon što se žestoko sukobio s policijom u blizini sveučilišta MIT.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene