Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tučnjava na live debati

Tko je tu lud? 'Ošamario sam je jer me provocirala i zato ću je tužiti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki desničar kojeg traži policija zbog napada na dvije političke protivnice u emisiji koja se emitirala uživo na televiziji, pojavio se u javnosti u nedjelju, nakon dva dana skrivanja.

Ilias Kasidiaris, glasnogovornik grčke stranke Zlatna Zora koji je ošamario zamjenicu predsjednika Komunističke stranke Lianu Kanelli tri puta i čašom vode zalio Renu Dourou, iz ljevičarske stranke SYRIZA tijekom televizijske live debate, progovorio je o svom činu.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Obraćajući se simpatizerima u nedjelju, rekao je da je ono što je učinio služilo kao poziv za buđenje naciji. 'Nikada prije jednostavna pljuska nije uspjela u buđenju tisuća ljudi, kako bi mogli konačno razumjeti da se moramo braniti protiv onih koji degradiraju narod i naciju', rekao je okupljenoj gomili članova stranke koji su mu oduševljeno pljeskali.

Nakon toga je prijetio da će tužiti televizijsku postaju za klevetu. Tužbu će, najavio je, podići i protiv svojih žrtava jer su isprovocirale napade.

>> Grčka policija traga za političarom koji je išamarao kolegicu u TV emisiji!

'Napokon ću otići tužitelju sa svojim odvjetnikom i iskoristiti svoje zakonsko pravo. Tužba će biti podignuta protiv gospođe Kanelli koja se usudila uvrijediti me uživo i napasti me, te protiv gospođe Dourou. Nju ću tužiti za klevetu jer nije moguće da tijekom predizbornog vremena neki kažu da će stranka gurnuti zemlju 50 godina unazad – ma pogledajte tko to priča', rekao je, nimalo se ne šaleći, Kasidaris.

Kasidaris tvrdi da je televizijski program bio tako ustrojen da ga se provocira. 'Noć prije sam pričao s našim vođom i rekao mi je da budem oprezan jer se čini da mi pokušavaju smjestiti. Odgovorio sam mu da sam toga svjestan, ali da se njih ne moramo bojati. Stvar je izmakla kontroli kada je Kanelli napravila pokret kao da će me udariti. To nije bilo predvidljivo. To nikada nisam očekivao u programu uživo. Napravio sam ono što bi napravili milijuni Grka: kada vas udare u lice, branite se', rekao je.

Zlatna Zora je desna grčka stranka koja je osvojila sedam posto glasova u parlamentarnim izborima u svibnju i tako prvi puta ušla u parlament.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene