Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOUSSA OUKABIR

Tko je tinejdžer kojeg katalonska policija sumnjiči za teroristički napad u Barceloni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moussa Oukabir brat je Drisse Oukabira, mladića koji je jučer uhićen zbog povezanosti s napadom.

Katalonska policija kao glavnog osumnjičenog za teroristički napad u Barceloni proglasila je 18-godišnjeg Moussu Oukabira, mlađeg brata Drissa Oukabira, koji je već ranije uhićen. Moussu Oukabira sumnjiči se da je kombijem jučer na La Rambli ubio najmanje 14 i ozlijedio stotinjak ljudi, a nakon zločina pobjegao je i policija traga za njime.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Moussa živi u Ripollu (Girona) baš kao i njegov brat Driss, čija je fotografija u četvrtak popodne osvanula u medijima i koji se u prvo vrijeme spominjao kao počinitelj. Naime, njegovi su dokumenti pronađeni u kombiju nakon što je vozač istrčao i pobjegao. Driss Oukabir nešto kasnije dobrovoljno je došao u policijsku postaju u Ripollu i rekao da su mu dokumenti ukradeni. On i još dvoje ljudi dosad je uhićeno u vezi s ovim slučajem.

Sumnja je potom pala na njegova mlađeg brata Moussu. Kako pišu lokalni mediji, Moussa je na društvenim mrežama objavljivao huškačke poruke protiv "nevjernika" i promovirao borbu za ciljeve islamskih ekstremista. Na web stranici Kiwi na pitanje "Što biste učinili kad biste postali vladarom svijeta" odgovorio je: "Likvidirao bih sve nevjernike i dopustio muslimanima da slijede svoju religiju". Ubrzo nakon objave da se Moussa sumnjiči za ovaj zločin, Facebook je obrisao i njegov profili profil njegova brata Drissa.

Djevojka bliska Moussi opisala ga je kao "vrlo normalnog i ljubaznog dečka" te izjavila kako je iznenađena optužbama koje mu s stavljaju na teret. "Bio je tih i nikad nije izazivao probleme", dodala je ona, prenosi La Vanguardia

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene