Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atentat u Japanu

Tko je pucao na bivšeg japanskog premijera? Otkriven i motiv suludog čina

Aktualno Galerija Osumnjičeni za napad na Shinzo Abea Osumnjičeni za napad na Shinzo Abea Foto: Afp Atentat u Japanu Atentat u Japanu Foto: Twitter Shinzo Abe ustrijeljen na političkom skupu u Japanu Shinzo Abe ustrijeljen na političkom skupu u Japanu Foto: Afp +0 Japanski premijer Shinzo Abe (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Shinzo Abe (67 preminuo je nakon što je upucan u gradu Nara na zapadu zemlje dok je držao govor na predizbornom skupu. Policija je napadača odmah uhitila.

Policija je priopćila da je uhićen 41-godišnji muškarac osumnjičen za pucnjavu u gradu Nari na zapadu zemlje u kojoj je teško ranjen bivši japanski premijer Shinzo Abe koji je potom preminuo u bolnici.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod"

Policija je identificirala osumnjičenog kao Tetsuya Yamagamija, stanovnika Nare.

Napadač nije ni pokušao bježati. Na snimkama se vidi kako ga policija ruši na pod samo nekoliko trenutaka nakon pucnjave. 

Osumnjičeni je trenutačno na ispitivanju u policijskoj postaji. Prema snimkama koje su objavljene, izgleda da se koristio nekom vrstom ručno rađene puške. 

Strani mediji pišu kako je napadač bivši marinac koji je služio u japanskoj vojsci. Navodno je policajcima rekao da je bio nezadovoljan Abeom i želio ga je ubiti, javlja Reuters pozivajući se na javnu televiziju NHK.

Japanska javnost zgrožena je bezumnim činom nasilja. Abe je ranjen u gradu Nara na zapadu zemlje dok je držao predizborni govor. 

Sve o atentatu u Japanu iz minute u minutu pratite OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene