Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Petraeus:

Tko je fatalna domaćica koja je izazvala skandal u američkoj vojsci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jill Kelley koja se našla usred skandala s visokorangiranim američkim vojnim dužnosnikom, izazvala je poseban interes medija.

Kada je vidjela koliko se novinara nalazi ispred njezine kuće, Kelley je panično nazvala 911 i pozvala se na svoj diplomatski status, piše The Los Angeles Times. Međutim, kako pišu američki mediji, ona diplomatski status nema. Ima tek ceremonijalnu titulu 'počasnog konzula' za Južnu Koreju. Jedna je to od mnogih neformalnih veza za prestiž i moć koju je 37-godišnja majka troje djece dobila kako bi se popela do najviših razina društvene ljestvice u konzervativnoj vojnoj zajednici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvala SAD-a 'Zahvaljujemo Hrvatskoj na doprinosu borbi protiv Islamske države' Slika nije dostupna Sve je važno Što se to događa s Islamskom državom?

Kelley koja s obitelji živi u Tampi na Floridi, supruga je kirurga, a rekla jedna njezina poznanica nazvala ju je 'Tampe Kardashian'. Kelley je sada u centru skandala zbog kojeg je David Petraeus odstupio s mjesta direktora CIA-e te prijeti karijeri generala Johna Allena, zapovjednika međunarodnih snaga u Afganistanu.

>> Afera Petraeus: Panetta ne gubi povjerenje u generala Allena

Kelleyina žalba FBI-u prošloga ljeta u kojoj im je rekla da je zlostavljaju e-mailom, potaknula je istragu koja je otkrila izvanbračnu vezu Petraeusa i autorice njegove biografije Paule Broadwell, autorice tih mailova. U istrazi je također otkriveno 20.000 do 30.000 stranica emailova moguće 'neprimjerene komunikacije' između Kelley i Allen.

Fatalna kućanica postala je poznata po tome što je održavala zabave za kremu vojnog društva, piše The Time. U veljači 2010. Petraeus i njegova supruga prisustvovali su jednoj od zabava u Kelleynom domu. 'Postali su blisku prijatelji s generalom. Zabave koje je organizirala su bile čisto društvene. trebala je biti samo graciozna domaćica koja će reći: Drago nam je što ste u Tampi. Nema ničeg boljeg od toga', kaže Pam Iorio, bivša gradonačelnica Tampe. I Allen i Petraeus ostali su u konatktu s Kelley nakon što su otišli iz Tampe.

'Moja obitelj i ja smo prijatelji s generalom Petaeusom i njegovom obitelji već više od pet godina. Poštujemo privatnost njega i njegove obitelji i želimo isto za nas i naše troje djece', priopćila je obitelj Kelley čim se skandal pojavio u javnosti, te od tada nije komunicirala s medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene