Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTPRIJE POZNAT POLICIJI

Tko je čovjek koji je bivšoj predsjednici uperio pištolj u glavu? Na laktu ima nacističku tetovažu

Argentinske vlasti identificirale su muškarca koji je pokušao upucati argentinsku potpredsjednicu i bivšu predsjednicu Cristinu Kirchner, a riječ je o Fernandu Andrésu Sabagu Montielu.

Argentinska potpredsjednica i bivša predsjednica Cristina Kirchner napadnuta je u četvrtak, ali napadač nije pucao na nju i ubrzo je uhićen.

Kao muškarca koji je napao Kirchner argentinske vlasti su identificirale Fernanda Andrésa Sabaga Montiela. 

On je rođen u Sao Paulu kao sin Čileanca i Argentinke, a više od dva desetljeća živi u argentinskom naselju Villa del Parque.

Napadač se sada nalazi u zatvoru argentinske federalne policije, a slučaj je preuzela savezna sutkinja Maria Eugenie Capuchetti.

 

Montiel je nekada radio kao taksist, a trenutno je nezaposlen i već otprije poznat policiji, pišu argentinski mediji.

Kada ga je u ožujku 2021. godine zaustavila policija u automobilu bez registarskih oznaka, pronađena je mačeta duga 35 centimetara te je zaradio kaznenu prijavu. 

Pročitajte i ovo Napadač uperio pištolj u Cristinu Kirchner MUŠKARAC UHIĆEN VIDEO Stravična snimka pokušaja atentata na bivšu predsjednicu: "Uperio je pištolj u njezinu glavu i povukao okidač"
Pročitajte i ovo Cristina Kirchner (Foto: AFP) Umiješani deseci dužnosnika Bivša argentinska predsjednica optužena u aferi "Korupcijske bilježnice": Neće joj ukinuti zastupnički imunitet

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da Montiel na laktu ima istetovirano Crno sunce, nordijski simbol kojeg su preuzeli nacisti, a potom i okultno društvo Thule, skupina koju su osnovali bogati aristokrati i buržuji, a koja je branila nadmoć arijske rase. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene