Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popularna kći biznismena

Tko je bila bogata nasljednica koja je s prijateljicama poginula u zrakoplovnoj nesreći?

Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1
Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1
Aktualno Galerija Posljednja objavljena fotografija uoči pada zrakoplova (Foto: Instagram/Mina Basaran) Smrt nakon povratka s djevojačke u Dubaiju: U padu aviona poginule bogata turska nasljednica Mina Basaran i prijateljice (Foto: Instagram/Mina Basaran) Foto: Instagram/Mina Basaran Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1 Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1 Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 2 Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 2 Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 3 Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 3 +0 Prije ulaska u zrakoplov... (Screenshot: Instagram/Mina Basaran) Galerija 1/5 >>
Još uvijek se ne zna što se točno dogodilo sa zrakoplovom turske bogatašice Mine Basaran, koja je u nedjelju poginula u zrakoplovnoj nesreći zajedno sa svojih sedam njezinih prijateljica i tri člana posade.

Zrakoplov u vlasništvu holding tvrtke njezina oca, turskog biznismena Huseina Basarana, srušio se u nedjelju u Iranu na planini Zagros. Pri padu su poginuli 28-godišnja nasljednica Mina Basaran, sedam njezinih prijateljica i tri člana posade. Djevojke su se vraćale iz Dubaija, sa djevojačke zabave uoči Minina vjenčanja koje se trebalo održati idući mjesec.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Slika nije dostupna Zrakoplovna nesreća u SAD-u U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju"

Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1 Prije ulaska u zrakoplov... (Screenshot: Instagram/Mina Basaran) Foto: Instagram/Mina Basaran

Baš poput bogate nasljednice, i nekoliko njezinih prijateljica koje su poginule zajedno s njom imale su dobre karijere u modnom i drugim biznisima. Doznaje se kako su se još tri djevojke trebale udati ovog ljeta te je djevojačka zabava, koja je trajala nekoliko dana, bila i za njih. Dvije djevojke bile su trudne, izvještavaju turski mediji.

Zajedno s MInom poginula je i 28-godišnja arhitektica Zeynep Coskun, kćer drugog turskog bogataša Orhana Coskuna, koja se također nedavno zaručila i trebala se udati naljeto, izvijestila je turska agencija Dogan.

Turski Hurriyet piše da su članovi posade također bile žene – dvije pilotkinje i stjuardesa. Kopilotkinja Melike Kuvvet bivša je članica zračnih snaga turske vojske i jedna od prvih pilotkinja u turskoj vojsci uopće.

Iran je opovrgnuo da su pilotkinji odbili zahtjev za hitno slijetanje.

Iransko Civilno zrakoplovstvo izvijestilo je da se pad dogodio u 18:09, nakon što je pilotkinja zatražila hitno slijetanje zbog tehničkih problema. U olupini zrakoplova pronađena je crna kutija, no istraga još nije završena.

Tko je bila Mina Basaran?

Baš poput mnogih mladenki, i Mina Basaran na Instagramu je podijelila fotografije sa svoje djevojačke zabave. Na posljednjoj objavljenoj fotografiji Mina i njezinih sedam prijateljica pozirale su u ogrtačima i sunčanim naočalama u luksuznom hotelu Royal Mirage u Dubaiju.

Mina Basaran (FOTO: Instagram) - 1 Posljednja objavljena fotografija uoči pada zrakoplova (Foto: Instagram/Mina Basaran) Foto: Instagram/Mina Basaran

28-godišnjakinja je diplomirala poslovnu administraciju na privatnom Sveučilištu Koc i kao najstarije od dvoje djece u obitelji trebala je naslijediti oca, poduzetnika Huseina Basarana, na čelu poslovnog carstva Basaran Investment Holdings. Bivši zamjenik predsjednika nogometnog kluba Trabzonspor posjeduje mnoge tvrtke koje se bave svim i svačim - od financija i turizma do energije i avijacije.

Jedna je od njegovih tvrtki i glavni dioničar u Bahrein Middle East Bank BSC, a među najpoznatijim građevinskim projektima svakako treba izdvojiti niz luksuznih apartmanskih blokova u Istanbulu pod nazivom Mina Towers, nazvanih po svojoj kćeri. Posjeduje megaluksuznu jahtu vrijednu 28,3 milijuna dolara koja se također zove – Mina.

Mina Basaran trebala se 14. travnja udati za Murata Gezera, koji vodi svoju privatnu tvrtku u rezidenciji osmanskih sultana na Bosporu. Zaručili su se u listopadu prošle godine u Istanbulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene