Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Marš zombija'

VIDEO Ulice glavnog grada Meksika preplavile tisuće zombija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 7.000 'zombija' preplavilo je u subotu središte meksičke prijestolnice Ciudad de Mexica u prigodi 'Marša zombija', običaja koji ondje nije uveden tako davno, ali je brzo postao popularan. Riječ je o običaju koji je spoj glazbe, strašnih maski i dobre doze humora.

Blijedih lica, u odjeći umrljanoj krvlju, tisuće Meksikanaca prerušenih u zombije preplavile su ulice glavnoga grada, u prigodi sedme godine održavanja ovog marša čiji zastrašujući karakter ne treba uzimati previše ozbiljno.

>> VIDEO Zavirite u iznimno SOFISTICIRANI tunel krijumčara drogom!

Po riječima organizatora, cilj marša je promicati snošljivost i nediskriminaciju.

U Meksiku se umrli štuju još od davnina. Popularni likovi poput 'Santa Muerte' imaju velik broj poklonika, a Dan mrtvih u studenome jedan je od najvažnijih blagdana u godini.

Meksikanci tada posjećuju groblja, podižu oltare i donose darove svojim pokojnicima, što je mnogima ujedno i prilika da iz ormara izvuku kostime kojima utjeruju strah u kosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene