Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac hadža

Milijuni vjernika krenulo prema brdu Arafatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dva milijuna muslimana počelo se okupljati na brdu Arafatu.

To predstavlja jedan od vrhunaca petodnevnog godišnjeg hadža u Meku. Deseci tisuća vjernika krenuli su u zoru prema Arafatu, brežuljku s kojeg je prorok Muhamed održao posljednju propovijed prije više od 14 stoljeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 800 ozlijeđenih Najmanje 700 mrtvih u stampedu hodočasnika Slika nije dostupna Najveće muslimansko okupljanje Počeo hadž, vjernici pristižu na hodočašće u Meku

Autobusom ili pješice, vjernici su polako prelazili desetak kilometara koji dijele Arafat od doline Mine, gdje je hodočašće počelo u subotu danom molitve i meditacije.

>> Započeo hadž: Milijuni hodočasnika krenuli prema Meki

Saudijski ministar unutarnjih poslova princ Najef Ben Abdel Aziz objavio je da je 1,8 milijuna hodočasnika stiglo iz inozemstva, po njemu 'rekordan broj', kojima se pridodaje približno 200.000 dozvola za hadž odobrenih vjernicima iz saudijskog kraljevstva i drugih monarhija u Zaljevu.

No, deseci tisuća ilegalnih hodočasnika uspjeli su se probiti u Minu usprkos policijskim barikadama postavljenima oko doline kako bi se spriječio ulaz osobama kojima nije dopušteno sudjelovati na hadžu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene