Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Test za Vladu

Tisuće Grka izašle na ulici u Ateni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Grka, koji se ogorčeno protive daljnjim oštrim mjerama štednje, okupili su se uu Ateni na prvom javnom testu za novu vladu nacionalnog jedinstva, a ovim prosvjedom ujedno se obilježava obljetnica studentskih prosvjeda protiv vojne hunte 17. studenog 1973.

Ovo godišnje okupljanje, kojim se obilježava krvava studentska pobuna, često koriste različite skupine kako bi iskazale svoje nezadovoljstvo vladinom politikom. Sindikati su izjavili da planiraju iskoristiti taj skup kako bi upozorili novu vladu da promijeni politiku koja je, kako kažu, dovela Grke na rub ponora.

Studenti, učitelji, radnici i umirovljenici položili su vijence kod gradske Politehničke škole odajući počast desecima ubijenih u ustanku 1973. Kasnije se očekuje prosvjed ljevičara protiv mjera štednje.

Grčka vlada koja počinje pregovore s bankama u svijetu o brisanju dijela duga, dobila je u srijedu navečer povjerenje parlamenta, što je prva etapa na teškom putu izvlačenja zemlje iz dužničke krize. Vlada je dobila uvjerljivu većinu 255 od 293 nazočna zastupnika u parlamentu s 300 zastupnika. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv Viktora Orbana - 3 Mjesec dana do izbora Tisuće u prosvjedu protiv mađarskog premijera: Skup je vodio čovjek kojeg smatraju prvom prijetnjom Orbanu na nadolazećim izborima Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene