Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hvala ti Vaclave!'

Tisuće građana odale počast Vaclavu Havelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tisuće građana Praga odalo je počast svom bivšem predsjedniku Vaclavu Havelu.

Iza automobila s Havelovim lijesom hodala je njegova obitelj, a pratilo ih je na tisuće građana. Dok je kolona prolazila Pragom, brojni su građani Vaclavu Havelu odali počast gromoglasnim pljeskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve zbog koronavirusa Drastično pao broj noćenja u jednoj od omiljenih turističkih destinacija u Europi Slika nije dostupna U petak i u Slovačkoj Zbog Havelove smrti trodnevna nacionalna žalost u Češkoj

'On je bio moralni autoritet nakon revolucije. Velika je šteta što nas je napustio', rekao je 35-godišnji Jakub Sevcik. Zastave na državnim institucijama spuštene su na pola koplja, a danas su započela tri dana nacionalne žalosti.

Njegovo je tijelo odvezeno u katedralu Sv. Vida u Praškom dvorcu gdje će u petak biti i službeni oproštaj od preminulog bivšeg češkog predsjednika i začetnika 'Baršunaste revolucije' 1989.. Ondje se u petak očekuju brojni svjetski državnici koji će prisustvovati pogrebu Vaclava Havela.

Havel je umro u snu u nedjelju ujutro u 75. godini

, od komplikacija nakon duge bolesti. Od 1989. do 1992. bio je deveti predsjednik Čehoslovačke, a od 1993. do 2003. bio je predsjednik Češke u dva mandata. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene