Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni strave i mučenja

ROBINJA DŽIHADISTA Oteta tinejdžerica progovorila o strašnim mučenjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mayat, koja govori engleski, dobila je dopuštenje svojih otmičara da govori. Evo zašto...

Sedamnaestogodišnja djevojka, pripadnica Jazida, koju su početkom kolovoza tijekom ofenzive na Sindžar oteli džihadisti Islamske države, ispričala je svoju stravičnu priču novinaru talijanskog lista La Republica.

Mayat, koja govori engleski, dobila je dopuštenje svojih otmičara da govori, ali samo zato, kako je objasnila, da još više povrijede njezine roditelje i pripadnike njezinog naroda. Novinara je najprije zamolila da ne objavi njezino pravo ime 'jer ju je sram svega onog što su joj džihadisti učinili'.

'Dio mene želio bi umrijeti, nestati pod zemljom. No, dio mene se još uvijek nada da ću biti spašena i da ću još jednom moći zagrliti svoje roditelje', ispričala je Mayat a prenosi Independent.

Mayat i još 40-ak djevojaka i žena pripadnica Jazida militanti ISIS-a drže u zatočeništvu u nepoznatom gradu, a procjenjuje da su stare između 12 i 30 godina. Čuvaju ih naoružani stražari.

'Što su mi napravili? Previše me je sram da to kažem naglas, u stvari ne znam ni kako bih opisala torturu koju prolazim', kazala je Mayat.
U kući se, kako je opisala, nalaze tri 'sobe strave' u kojima otete žene siluju različiti muškarci, ponekad i tijekom cijelog dana.

Izvješće UN-a: Djecu koriste za samoubilačke napade, sve je više mrtvih

'Tretiraju nas kao robove. Uvijek nas 'daju' drugom muškarcu. Neki dolaze direktno iz Sirije', priča Mayat.
Prema izvješću Amnesty Internationala, ISIS je u osvajačkom pohodu na sjeverni Irak i Siriju zarobio tisuće žena i djece.

'Prijete nam da će nas tući ako se budemo odupirale. No, često želim da me toliko istuku da umrem. No, oni su kukavice, ne mogu ni to. Mnoge su žene pokušale samoubojstvo, a one najmlađe prestale su govoriti. Ponekad mi se čini da ovo nikad neće završiti. Ako i završi, nikad neću moći izbaciti iz glave strahote koje sam preživjela u proteklih nekoliko tjedana', ispričala je Mayat.

Na kraju je zaključila: 'Već su ubili moje tijelo, a sada mi ubijaju i dušu'.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađen dokument "Bezvoljni" militanti ISIS-a ne žele se boriti, bole ih leđa i glava i žele natrag u Europu Slika nije dostupna Ziad Kharoufa DŽIHADISTIČKI "GOEBBELS" UBIJEN U ZRAČNOM UDARU Pravda udijeljena tvorcu zločinačke propagande

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene