Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobna 'lažna trava'

Tinejdžerica pušila 'sintetičku marihuanu', ostala paralizirana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžerica Emily Bauer iz Texasa doživjela je seriju moždanih udara koji su joj oštetili mozak i paralizirali je nakon što je pušila 'sintetičku marihuanu' koju je kupila na benzinskoj postaji.

Nakon što je 17-godišnja Emily konzumirala 'lažnu travu', tj. 'potpourri', dobila je glavobolju i odlučila je prileći. Ubrzo je doživjela nekoliko moždanih udara, javlja CNN. Njezina je obitelj ispričala kako je počela nekontrolirano mokriti, halucinirati, zalijetati se u zidove te je postala agresivna.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

Zbog stanja u kakvom se nalazila kada je došla u bolnicu, liječnici su kod nje izazvali umjetnu komu kako bi lakše proveli testove na mozgu.

Upala krvnih žila

Otkrili su šokantan podatak - udari su na mozgu izazvali vaskulitis, odnosno upalu krvnih žila koja uzrokuje promjene u zidovima krvnih žila, uključujući zadebljanje, slabljenje, sužavanje i ožiljke.

U njenim je krvnim žilama bio ograničen protok krvi te je prekinut dotok kisika u mozak. Ovaj nedostatak krvi inače može rezultirati oštećenjem organa i tkiva, pa čak i smrću. Liječnici su uskoro započeli s operacijom. 

Iako je Emily preživjela, mozak joj je bio toliko oštećen da su liječnici rekli da nikada više neće moći prepoznati članove obitelji i prijatelje, niti će moći pomicati rukama i nogama.

>> VIDEO Ovim je američka mornarica krenula u borbu protiv droga

Obitelj je stoga odlučila isključiti aparate koji su je održavali na životu. No, unatoč tome, Emily je preživjela i nekoliko dana nakon toga majci rekla da je voli. Njezina je obitelj potaknuta svojim iskustvo, odlučila podići svijest o štetnosti 'lažne marihuane', koja se često naziva i 'potpourri', te se bore za to da ona također postane ilegalna.

Posljedice konzumiranja 'sintetičke marihuane'

'Svi znamo što ljudskom tijelu čini alkohol ili kokain, ali što se tiče sintetičke 'marihuane', toliko su nove da nitko ne zna što vam može učiniti. Želimo da i drugi roditelji znaju o ovome, tako da ne moraju prolaziti ovo što mi prolazimo', rekao je Emilyn očuh, Tommy Bryant.

Osnovali su neprofitnu organizaciju 'Sintetička Svijest za Emily'. Američki nacionalni institut za zlouporabu droga izvijestio je da su mješavini bilja u 'potpourriju' dodane kemikalije koje prilikom njihovog pušenja potiču osjećaj sličan onome nakon konzumacije marihuane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene