Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabra cura

Tinejdžerica (14) surf-daskom otjerala morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lydiju Ward, 14-godišnju tinejdžericu s Novog Zelanda, ugrizao je morski pas dok je na svojoj dasci plutala u moru, no hrabra djevojka ga je otjerala svojom daskom za surfanje.

Lydia ga je udarala sve dok je nije pustio, a sve se dogodilo u vodi dubokoj svega do struka dok je zajedno s bratom uživala u zabavi u moru, prenosi AP. Odjednom je osjetila ugriz za bok. Lydia kaže kako morskog predatora nije primijetila sve dok je nije ugrizao. 'Isprva nisam bila sigurna o čemu se radi, no kada sam ugledala bratovo lice vidjela sam da je on u potpunom šoku. Pogledala sam potom sa strane i vidjela veliku sivu mrlju i jednostavno sam počela udarati daskom', ispričala je Lydia i dodala da se u tim trenucima sjetila kako je čitala o jednom surferu koji se protiv morskog psa borio svojom daskom.

Pročitajte i ovo Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost Slika nije dostupna Kako se samo snašla Pogledajte ovaj bijeg!

Nakon što je otjerala psa, ona i brat su pobjegli na sigurnost plaže. Majka Fiona kaže kako je životinja zubima probila Lydijino odijelo za surfanje i zabila zube u kožu, ali ozljede su bile minimalne i nije bilo potrebno čak ni šivanje. Znanstvenici koji su proučili slučaj kažu kako se radi o zapravo neopasnoj vrsti za ljude koja može narasti do tri metra, no da se u ovom slučaju radilo o još manjem primjerku dugom oko metar i pol. No, i ta je veličina, s obzirom na iskustvo, Lydiji dovoljna da izjavi kako će se ubuduće držati rijeka i jezera, a ne mora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene