Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tinejdžer umro pokušavajući aktivirati mjerač brzine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
14-godišnji Andrew Underwood, iz gradića Baildona u Zapadnom Yorkshireu, srušio se mrtav pokušavajući trčeći s prijateljima aktivirati jedan od uličnih znakova za mjerenje brzine automobila.

Skupina tinejdžera zabavljala se pokušavajući aktivirati znak postavljen kao upozorenje vozačima koji na tom mjestu prijeđu dopuštenu brzinu od 50 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić

Andrewu se odjednom počelo vrtjeti u glavi, postalo mu je jako loše, a zatim se srušio. Prijatelji su ga odnijeli do kuće jednog od njih.

Tinejdžer se u kući ponovno srušio.

Prevezli su ga u bolnicu gdje je preminuo nedugo nakon dolaska.

Patolog Patrick Waugh je izjavio kako je obdukcija pokazala da je Andrewu zakazalo srce. Čini se kako je nesretni tinejdžer imao urođenu srčanu manu, za koju nisu znali ni on ni njegovi roditelji. S takvom se manom na srcu, kaže liječnik, mogao srušiti bilo gdje i bilo kada.

'Srčanu muskulaturu čini velik broj gena. Dovoljno je da je samo jedan od njih loš. Neki su ljudi s takvom manom zapravo u potpunosti zdravi', kaže liječnik.

Nakon tužnog događaja, koji je potresao ne samo obitelj već i cijeli Baildon, roditelji nesretnog Andrewa odmah su njegovu sestru Hazel odveli na pretrage, u strahu da i ona nije naslijedila takav gen.

Andrewova mama Jill, koja je medicinska sestra, kaže da je njezin sin izgledao potpuno zdravo, te kako nisu imali nikakvog razloga sumnjati da je ozbiljno bolestan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene