Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pije samo vodu

Timošenko štrajka glađu zbog namještanja izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska oporbena čelnica Julija Timošenko počela je u zatvoru štrajkati glađu u znak prosvjeda protiv "namještanja izbora" u nedjelju, rekao je u ponedjeljak njezin odvjetnik.

"Počinjem štrajk glađu u znak prosvjeda protiv namještanja izbora", poručila je ukrajinska oporbena čelnica Julija Timošenko u izjavi koju je pročitao njezin odvjetnik, zastupnik Sergi Vlasenko, pošto je savez u kojemu je njezina stranka osvojio drugo mjesto, iza stranke na vlasti.

Bivša ukrajinska premijerka već je službeno obavijestila zatvorsku upravu da je u ponedjeljak prestala jesti i da pije samo vodu, dodao je odvjetnik po izlasku iz bolnice u Harkivu, gdje je Timošenko, koja je zbog zlouporabe vlasti osuđena na sedam godina zatvora, primljena u svibnju zbog hernije diska.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

>> Izbori u Ukrajini: Narod ne želi izabrati vrijedne ljude!

Nešto ranije tijekom dana, promatrači Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Kijevu oštro su kritizirali ukrajinske izbore, ocijenivši da su obilježili korak nazad u demokraciji u toj bivšoj sovjetskoj republici.

"S obzirom na zlouporabu vlasti i pretjeranu ulogu novca u ovim izborima, čini se da demokratski napredak koji je bio primijećen, ide natrag u Ukrajini", rekla je u priopćenju izaslanica OESS-a Walburga Habsburg Douglas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene