Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje krivnju

Timošenko počela štrajk glađu, prosvjeduje protiv političke represije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbena čelnica i bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko počela je u zatvoru štrajkati glađu prosvjedujući protiv političke represije u svojoj zemlji, rekao je njezin branitelj Sergej Vlasenko.

‘Štrajk glađu počela je u petak, 20. travnja’, rekao je Vlasenko nakon posjeta zatvoru u Harkovu gdje Timošenko izdržava zatvorsku kaznu. Dodao je da je ‘To neograničen štrajk glađu, ona traži da se prekine politička represija u zemlji’. Timošenko (51) je u zatvoru od kolovoza, a u listopadu je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe ovlasti.

Drugi sudski proces protiv nje počeo je 19. travnja po optužnici da je pronevjerila javni novac i utajila porez 1997-1998 kada je bila na čelu grupe Ujedinjenih energetskih sustava Ukrajine. Bude li proglašena krivom u tom predmetu, mogla bi biti osuđena na 12 godina zatvora.

Pročitajte i ovo U Njemačkoj počinje dvodnevni štrajk javnog prijevoza Trajat će dva dana Počeo štrajk javnog prijevoza u Njemačkoj: U nekim mjestima neće voziti ništa Vladimir Markuš (L), Mirko Kovač, Krunoslav Kušec (D) Najavili akcije Sanitetni, zdravstveni i socijalni radnici prijete štrajkom zbog koeficijenata: "Od utorka krećemo u akcije"

>> Unatoč lošem zdravlju Timošenko ponovno pred sudom

Timošenko odbacuje svaku krivnju i tvrdi da je njezino procesuiranje politička odluka predsjednika Viktora Janukoviča koji je želi ukloniti s političke scene. Timošenko je bila jedna od vođa prozapadne Narančaste revolucije 2004. Europska unija i Sjedinjene Države oštro kritiziraju suđenje bivšoj premijerki nazivajući to politički motiviranim procesom. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene