Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički jezik

Tillerson i Lavrov našli se prije skupštine UN-a: Nadaju se suradnji u Siriji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnici dviju najvećih sila Istoka i Zapada susreli su se prije početka glavne skupštine Ujedinjenih naroda.

Američki državni tajnik Rex Tillerson i njegov ruski kolega Sergej Lavrov susreli su se u nedjelju navečer u New Yorku prije početka glavne skupštine UN-a dok su odnosi Washingtona i Moskve na najnižoj razini.

Pročitajte i ovo Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

Dvojica ministara koji su razgovarali u ruskoj misiji pri UN-u držali su se dalje od novinara i nisu dali nikakvu izjavu.

Tijekom sastanka zauzeli su se ponovno za smanjenje nasilja u Siriji i stvaranje uvjeta za unapređenja političkog procesa u Ženevi, po priopćenju američkog State Departmenta. Sirija je jedno od pitanja oko kojeg se Washington nada naći zajednički jezik s Moskvom.

Uz "suradnju u krizi u Siriji", na sastanku u nedjelju razgovaralo se o krizi na Bliskom istoku i sporazumu iz Minska iz 2015. o sukobu u Ukrajini, izjavila je novinarima glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene