Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra referendum

Slijedi li raspad Velike Britanije? Evo što kažu zadnje ankete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su posljednje ankete koje su u srijedu objavili Ipsos Mori i Panelbase, dan uoči referenduma koji bi mogao voditi k raspadu Velike Britanije.

Potpora ostanku Škotske u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva iznosila je 51 posto, prema anketi koju je proveo Ipsos Mori, objavila je mreža STV news.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eenergetska neovisnost Španjolska ih ima više od 300, Hrvatska nijednu: ''Interes građana postoji, ali nedostaje političke volje'' Slika nije dostupna Za neovisnost nikad više Škota Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država"

Izvijestila je da je time potpora neovisnosti narasla za 7 posto od istraživanja provedenog 5. kolovoza i da je za jednako toliko pala potpora uniji.

Sutra je dan odluke: 'Ignorirajte sve očajnije i apsurdnije strašne priče'

Panelbase, koji je rezultate svog istraživanja objavio ranije u srijedu navodi da je potpora neovisnosti iznosila 48 posto, a 52 posto bila je potpora ostanku u UK-u, ako se izdvoji pet posto neodlučnih.

Prema posljednjim podacima 4.285.323 birača su registrirana za glasovanje na referendumu o neovisnosti u četvrtak što predstavlja oko 97 posto stanovništva preko 16 godina starosti.

Referendum je otvoren za one koji imaju 16 i više godina i žive u Škotskoj. Na biračkom listiću će biti pitanje: "Treba li Škotska biti neovisna zemlja?", a birači bi trebali prekrižiti bilo Da ili Ne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene