Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštri rezovi

TIJESNA VEĆINA Grčki parlament odobrio proračun za 2016.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki parlament odobrio je prilično tijesnom većinom proračun za sljedeću godinu, s oštrim rezovima u javnoj potrošnji i povećanim porezima, u nastojanju da zadovolji međunarodne zajmodavce.

Prema izglasanom proračunu za 2016. godinu, za 5,7 milijardi eura smanjit će se javna potrošnja. Od toga 1,8 milijardi predstavljaju rezovi u mirovinskom sustavu, a za 500 milijuna bit će smanjena sredstva namijenjena obrani, kako objavljuje Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Yanis Varoufakis UVJEREN U PROPAST: Grčka će ući u povijest kao najveća katastrofa ikad Slika nije dostupna Izlazne ankete Pobjeda radikalne ljevice: Izlazak iz krize ili potonuće u kaos?

Prema proračunu, povećanjem poreza prikupilo bi se nešto iznad 2 milijarde eura.

Vlada premijera Alexisa Ciprasa nalazi se pod pritiskom kako bi ostvarila vidljive rezultate i korist za najsiromašnije. "Ovaj proračun je težak zadatak za vladu koja želi ostaviti svoj trag u socijalnoj pravdi", rekao je Tsipras zastupnicima uoči glasovanja.

Tisuće Grka na ulicama protiv mjera štednje

Atena je u kolovozu pristala na treću tranšu pomoći u visini 86 milijardi dolara.

Proračun je prošao s tijesnom većinom. Za njega su glasala 153 zastupnika, a pripadnici svih oporbenih stranaka, njih 145, izjasnilo se protiv takvog proračuna, objavila je grčka agencija ANA. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene