Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna sjednica

Pronađena su tijela nestalih tinejdžera za kojima se tragalo 18 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak su pronađena tijela trojice tinejdžera koji su nestali ranije ovog mjeseca.

Izraelske snage sigurnosti pronašle su u ponedjeljak tijela trojice tinejdžera koji su ranije ovoga mjeseca nestali na Zapadnoj obali i potvrdile da se radi o učenicima židovske vjerske škole za kojima se traga od 12. lipnja, objavili su izraelski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas se nastavlja Strava u Gazi: Izraelci raketirali ljude koji su čekali hranu, poginulo najmanje 29 osoba Stanovnici Gaze - 2 Najgore na sjeveru Sve veća kriza u pojasu Gaze: Palestinci umiru od gladi, Izrael ne odustaje od vojne operacije

I televizija Al Jazeera je, citirajući izraelske izvore, prenijela da su pronađena tijela te da će izraelska vlada kasnije u ponedjeljak održati hitnu sjednicu.

Izrael je optužio islamistički pokret Hamas, koji upravlja Pojasom Gaze da stoji iza otmice tinejdžera. Hamas te optužbe nije ni potvrdio niti zanijekao.

Izrael je jake snage poslao na Zapadnu obalu u potragu za šesnaestogodišnjacima Gilom-Adom Shaerom i američko-izraelskim državljaninom Naftaliem Fraenkelom te Eyalom Yifrahom (19). Oni su nestali blizu židovskog naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelci su upali u brojne palestinske gradove i sela uglavnom u i oko Hebrona na jugu Zapadne obale. Uhićeni su deseci pripadnika Hamasa.

Od početka izraelske operacije oko 40 raketa ispaljeno je na Izrael iz Pojasa Gaze, objavila je vojska.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa da razvrgne sporazum o pomirenju s Hamasom iz travnja, koji je omogućio osnivanje tehnokratske vlade nacionalnog jedinstva 2. lipnja.

Hamas se zauzima za uništenje Izraela, iako su neki dužnosnici dali do znanja da su spremni pregovarati o dugoročnom primirju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene