Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tijela četvorice poginulih pripadnika EUFOR-a izvučena s mjesta helikopterske nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela četiri pripadnika mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), koji su u četvrtak poginuli u padu helikoptera kod planine Vlašić, izvučena su s mjesta nesreće.

Spasilački timovi EUFOR-a su gotovo 24 sata pokušavali doprijeti do olupine helikoptera i posmrtnih ostataka stradalih, no u tome su ih sprječavali miniran teren i neprohodna šuma. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON DESET GODINA Schmidt najavio dolazak njemačke vojske u BiH: "Uskoro će se zavijoriti i njemačka zastava" Slika nije dostupna Neće prestati propitkivati Milanović: "Zašto ni jedan hrvatski časnik ne može biti u operaciji EUFOR u BiH?"

Zapovjedništvo EUFOR-a ranije je potvrdilo kako su poginula dva španjolska pilota te dvojica putnika njemačke nacionalnosti.

Identitet poginulih nije objavljen.

Tijela stradalih pripadnika EUFOR-a koja su, prema informacijama s mjesta nereće, potpuno izgorjela prebačena su u bazu Butmir kod Sarajeva odakle će potom biti otpremljena u matične zemlje.

Uzroci pada helikoptera još se istražuju, a EUFOR je potvrdio tek kako je riječ o letjelici tipa BO-105 iz sastava vojnih zračnih snaga Španjolske.

Mještani koji žive u okolici brda Jasen gdje se helikopter srušio izjavili su novinarima kako su uoči pada čuli snažnu buku i letjelicu koja je nekontrolirano kružila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene