Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tijekom otvorenih dana francuske vojarne ranjeno 17 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest osoba, uglavnom civila, ranjeno je u nedjelju tijekom dana otvorenih vrata u jednoj vojarni u gradu Carcassonneu kada je jedan vojnik ispalio prave umjesto lažnih metaka, objavili su dužnosnici.

Ranjena su dva vojnika i petnaest civila, među kojima petoro djece, priopćeno je iz prefekture okruga Aude. Četiri su osobe teško ranjene, a među njima je dvoje djece, dodao je isti izvor. 

Pročitajte i ovo Demonstracija u Tel Avivu ratni užasi Potresna svjedočanstva izraelskih talaca: "Dani tamo prolaze kao vječnost. Nisam spavala 49 dana" Ranjena djeca iz Gaze - 2 Na putu do bolnica FOTO Spas za ranjenu djecu iz Gaze: Ujedinjeni arapski emirati prihvatit će ih na liječenje u svojim bolnicama

Nesreća se zbila tijekom dana otvorenih vrata, u sklopu demonstracije oslobađanja talaca koje izvodi specijalani voda padobranaca 3. pješačke regimente mornaričkih padobranaca, rekao je brigadir Benoit Royal, šef vojne informativne službe.

"Iz nepoznatih razloga upotrijebljeni su pravi meci", rekao je brigadir Royal i naglasio "neshvaćanje i zbunjenost" vojske zbog tog događaja.

Vojnik koji je ispalo metke je u pritvoru.

Predsjednik Nicolas Sarkozy u priopćenju je naglasio da očekuje "u najkraćem roku rezultate istrage".

Ministar obrane Herve Morin je rekao da odmah odlazi u Carcassonne i dodao da je odmah naredio pokretanje istrage kako bi se što prije utvrdile okolnosti nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene