457520
457520
457520
457520
457520

Terme Laško: Ugodni ambijent s pogledom na Savinju

  • , 17.11.2016., 16:33
  • Autor:
  • komentara

Poseban doživljaj bio je plivanje u vanjskom bazenu i uživanje u pogledu na laško zelenilo.

 
 
 
 
Terme Laško (Foto: PR) - 9
Terme Laško (Foto: PR) - 9

Golemi stakleni luster koji oponaša kapljice vode visi sa stropa u predvorju i ispunjava prostor između katova spojenih stepenicama. Impresivno uklopljen ornament na taj način podsjeća goste gdje su, čak i kada u blizini ne čuju šum vode.

Tako izgleda veliko predvorje hotela Thermane Park Laško u Sloveniji u kojem sam bila prošli vikend.

Osim stepenicama, na više se katove može doći i s nekoliko dizala razmještenih po zgradi. Staklenim dizalom došla sam do trećeg kata na kojem je bila smještena soba u kojoj sam boravila. Široki hodnici iz kojih se ulazi u sobe, s jedne i druge strane bili su odvojeni praznim međuprostorom s kojeg se moglo gledati na kat niže. A pogled iz sobe bio je bajkovit prizor nabujale smragdne Savinje i moderan most koji je spajao dvije obale malog slovenskog grada.

Uredno i moderno namještena soba imala je jednu zanimljivost. Kupaonica je od sobe bila odijeljena zidom koji je na jednom manjem dijelu imao staklenu pregradu čija se prozirnost mogla ublažiti diskretnim roletama, što daje dodatni moderni štih cijeloj arhitektonskoj atmosferi i uređenju tog interijera te ujedno ne narušava privatnost toaleta.

Sam hotel nudi cijeli niz sadržaja. Wellnes, bazeni, saune… a poseban doživljaj bio je plivanje u vanjskom bazenu i uživanje u pogledu na laško zelenilo. Unutrašnji bazen natkriven je staklenom kupolom koja se otvara za vrućih i sunčanih ljetnih mjeseci.

Osim wellnesa i bazena tu je i najstariji i najveći rehabilitacijski centar u Sloveniji, Liječilište Laško fizički je odvojeno od termi, odnosno nalazi se u zgradi pokraj hotela terme Park Laško. U lječilištu se liječe osobe koje se oporavljaju od teških zdravstvenih problema poput moždanog udara ili velikih operacija. Ambulantno ondje gravitira cijela Slovenija, a primaju i pacijene iz Hrvatske, ali i iz cijelog svijeta. Imaju više stotina postelja te 30 fizoterapeuta, 30 medicinskih sestara, osam radnih terapeuta i logopeda.

U termama Laško može se fino i pojesti. U dva prostrana i moderno uređena restorana nude autohtona slovenska jela tog područja. Osobno mi se najviše svidio umjereno slatki desert koji se sastojao od pohane jabuke s umakom od vanilije i tri kapi gustog voćnog sirupa.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se