Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovdje sam dugoročno"

Theresa May tvrdi da neće podnijeti ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska premijerka Theresa May izjavila je u četvrtak da namjerava ostati na čelu Konzervativne stranke do sljedećih parlamentarnih izbora, predviđenih 2022., kako bi prekinula glasine o mogućoj ostavci 2019., kad V. Britanija mora izaći iz EU-a.

Nema "nikakve utemeljenosti za takve informacije", kazala je May na tv postaji Sky News. U intervjuu za BBC, upitana o namjeri da vodi Konzervativnu stranku na sljedećim parlamentarnim izborima, odgovorila je: "Da. Ovdje sam dugoročno".

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

"To je ključno. Ja i moja vlada ne želimo samo održati obećanja o Brexitu. Želimo ponuditi bolju budućnost Velikoj Britaniji", rekla je ona prigodom posjeta Japanu.

Konzervativnoj čelnici znatno je oslabljen autoritet nakon poraza na parlamentarnim izborima 8. lipnja, kad je izgubila aposlutnu većinu u parlamentu, iako je za godinu dana pomakla izbore nadajući se da će iz njih izaći ojačana za pregovaranje o izlasku iz Europske unije. Taj je neuspjeh uzdrmao njezinu čelnu poziciju unutar stranke te su zaredili pozivi na ostavku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene