Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

#ME TOO

The New York Timesu i The New Yorkeru Pulitzerova nagrada za razotkrivanje seksualnog predatora

Harvey Weinstein (Foto: Getty)
Harvey Weinstein (Foto: Getty) Foto: Getty
List The New York Times i magazin The New Yorker zajednički su u ponedjeljak dobili Pulitzerovu nagradu za izvješćivanje u javnom interesu o holivudskom skandalu o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv filmskog producenta Harvey Weinsteina, javio je BBC.

Izvješća o holivudskom skandalu o optužbama za seksualno zlostavljanje protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina potaknula su #Me Too pokret protiv seksualnog zlostavljanja u drugim djelatnostima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

Odbor za dodjelu nagrade je opisao rad novinara koji su razotkrili Weinsteina kao "eksplozivno, utjecajno novinarstvo koje je razotkrilo moćne i bogate seksualne grabežljivce".

The New York Times podijelio je i drugu nagradu s The Washington Postom za nacionalno izvješćivanje o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu ruskih dužnosnika i kampanje predsjednika Donalda Trumpa.

Pulitzerova nagrada najprestižnije je priznanje u američkom novinarstvu, ustanovio ga je novinski izdavač Joseph Pulitzer, a dodjeljuje ih od 1917. Sveučilište Columbia u New Yorku.

Britanska novinska agencija Reuters dobila je Pulitzerovu nagradu za međunarodno izvješćivanje koje je otkrilo veze između filipinskog predsjednika Rodriga Duteretea i policijskih odreda za ubijanje, kao i za fotografiju migrantske krize naroda Rohingya, izvijestio je Reuters.

List The Press-Democrat iz Santa Rose u Kaliforniji dobio je nagradu za prijelomnu vijest izvješćujući o šumskim požarima koji su prošle godine zahvatili kalifornijske vinogradarske okruge.

U domeni umjetnosti nagradu za roman "Less" dobio je Andrew Sean Greer, za dramu "Cost of Living" Martyn Majok, a za najbolju biografiju "Preirie Fires: The American Dream of Laura Ingalls Wilder" nagrada je otišla Carolini Fraser, za pjesništvo je nagradu dobio Frank Bidart za djelo "Half-light".

Kendrick Lamar postao je prvi reper koji je dobio Pulitzera uzevši nagradu za glazbu za album "DAMN". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene