Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski tjednik

The Economist: Francuska je 'tempirana bomba u srcu Europe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni poslovni britanski tjednik The Economist na naslovnici izdanja od iduće subote ocjenjuje da je Francuska 'tempirana boomba u srcu Europe'.

Prema tom tjedniku 'Francuska bi mogla postati najveća opasnost za zajedničku europsku valutu', a 'kriza bi mogla udariti već iduće godine'. The Economist je osobito kritičan prema francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu i premijeru Jean-Marcu Ayraultu, koji su obojica socijalisti.

>> Nastavljeni sukobi policije i prosvjednika u Španjolskoj i Portugalu

'Ni Hollande ni Ayrault ne doimaju se čelnicima koji su dovoljno hrabri, kadri nametnuti reforme u okolnostima općeg otpora', napominje tjednik. Priznajući da je francuska 'vlada izgleda realnije pojmila težinu stanja i shvatila nužnost reformi', The Economist naglašava da ipak ima 'mjesta strahu da su nedavne promjene smjera zakašnjele i nedovoljne'.

The Economist Francuskoj zamjera brojne stvari - stagnirajuće gospodarstvo, povećanu nezaposlenost, golemi trgovinski manjak, "nesrazmjerni" teret državnih troškova i 'jako pogoršano gospodarsko ozračje', osobito zbog Hollandeovih povećanja poreza. Tim više što, po tom tjedniku, 'izborna elita nije spremna na dodatno prebacivanje državnog suvereniteta' na Europu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene