Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaqi: Primitivne reakcije ne mogu se vezati za kosovske Srbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Hashim Thaqi ocijenio je danas da se primitivne reakcije u Beogradu gdje su izbili neredi na prosvjedima zbog proglašenja neovisnosti Kosova, ne mogu nikako dovoditi u vezu sa srpskim narodom koji živi na Kosovu.

"Postoje oni koji su nezadovoljni činjenicom da je Kosovo sada neovisna država, ali svi oni će se veoma brzo adaptirati na pozitivnu i demokratsku realnost", rekao je Thaqi, tjedan dana nakon proglašenja neovisnosti Kosova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO

Thaqi je rekao da s velikom pozornošću prati događaje u sjevernoj Mitrovici i dodao da su institucije Kosova potpuno spremne suočiti se sa svim mogućim izazovima i zato je pozvao građane Kosova da imaju povjerenja u demokratski svijet i institucije Kosova.

Thaqi je u nedjelju, prvi put poslije proglašenja neovisnosti Kosova, posjetio grob bivšeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove u Prištini.

Tom prigodom istaknuo je Rugovinu važnu ulogu i doprinos stvaranju neovisne i suverene države Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene