Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka s Dačićem

Thaci: Vrijeme je da i Srbija prizna neovisnost Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Thaci je rekao da je 'svaki san Srbije o podjeli Kosova završen 25. srpnja 2011. kada je donesena odluka o postavljanju kosovskih carinika na granici sa Srbijom na sjeveru Kosova'.

Premijer Kosova Hashim Thaci, nakon sastanka s premijerom Srbije Ivicom Dačićem prije dva dana u Bruxellesu rekao je da je teritorijalni integritet Kosova pod zaštitom međunarodne zajednice i kako je taj sastanak na kojemu se govorilo o granicama, nova pobjeda za državnost Kosova, javlja beogradski Pressonline.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

>> Thaci se više ne namjerava kandidirati za premijera

'Srbija je ovim dogovorom u pravnom smislu počela priznavati državnost Kosova. Kosovo je do danas priznalo oko 100 država. Došlo je vrijeme da nas i Srbija prizna. Srbija konačno mora shvatiti realnost u kojoj živi',- rekao je Thaci dodajući kako je "svaki san Srbije o podjeli Kosova završen 25. srpnja 2011. kada je donesena odluka o postavljanju kosovskih carinika na granici sa Srbijom na sjeveru Kosova. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene