159969
159969
159969
159969
159969

Teslin toranj munjama će obasjavati Beograd?!

  • , 02.02.2011., 10:27
  • Autor:
  • komentara

'Predlažemo gradnju Teslinog tornja koji bi munjama obasjavao srpsku prijestolnicu. Toranj će biti i znanstveno-razvojni centar koji bi okupljao mlade ljude za razvoj novih ideja i tehnologija' izjavio je Petar Rajačić, predsjednik Srpske akademije inovacijskih znanosti.

 
 
 
 

U Beogradu su obznanjeni planovi za gradnju Teslinog tornja, nove turističke atrakcije i znanstvene znamenitosti koja bi mogla postati novi simbol grada. 'Ono što Eiffelov toranj znači za Pariz, to bi Teslin toranj mogao biti za Beograd. Kao što je Austrija od Mozarta napravila brand tako i mi imamo Nikolu Teslu', izjavio je Rajačić, koji je ujedno i inicijator ovog projekta.

Ako dođe do realizacije projekta, toranj će se graditi u jednom od novih gradskih kvartova poput Novog Beograda ili na prostoru Luke Beograd. Osnovni prijedlog izgleda tornja osmislila je mlada dizajnerica Marija Popivoda, no iz Akademije napominju kako je to samo prvi prijedlog izgleda tornja, kojim žele potaknuti druge arhitekte i dizajnere na razmišljanje i rad, prenosi beogradski Blic.

'Želimo stvoriti mjesto odakle ćemo slati nove proizvode u svijet, a ne da samo proizvodi dolaze iz svijeta kod nas. Srbija danas nema razvojni centar ovog tipa koji je povezan sa drugim razvojnim centrima u Europi i svijetu. Nemamo razmjenu informacija sa svijetom, a to je najbitnije za svaki razvoj', zaključio je Rajačić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se