Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju vijesti

Teška noć pred rodbinom putnika nestalog aviona AirAsie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu rođaka putnika nestalog aviona AirAsie na letu QZ8501 u nedjelju navečer čeka vijesti u kriznom centru na aerodromu u indonezijskome gradu Surabayi.

Na aerodromu je i direktor AirAsie za Maleziju Tony Fernandes koji tješi obitelji nestalih. Međutim  avioprijevoznik im zapravo ne može ponuditi ništa osim hrane, hotela za noć i uvjeravanja da se sve čini  kako bi se pronašao nestali avion.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik

"AirAsia nam je platio smještaj, ali ne mogu se odmarati", rekao je čovjek koji se predstavio samo kao Haryanto, a komu je u avionu bilo četvero rođaka. On kaže da već deset sati čeka na aerodromu.

"Indonezijske vlasti čine sve što mogu da pronađu nestale, nije dobro spekulirati. Najvažnije nam je da se pobrinemo za obitelji".-rekao je Fernandes.

Zrakoplovu ni traga - Potraga obustavljena

Indonezija je do svitanja prekinula potragu za zrakoplovom tvrtke AirAsia koji je sa 162 putnika i članova posade na letu od Surabaye do Singapura u nedjelju nestao s radara pošto su piloti zbog nevremena zatražili promjenu kursa.

Let QZ8501 indonezijske tvrtke AirAsia, Airbus 320-200 sa 155 putnika i sedam članova posade, izgubio je kontakt s kontrolom leta u Jakarti u 6:17 sati po lokalnom vremenu. Nije poslan signal upomoć, rekao je dužnosnik indonezijskog ministra prometa Joko Muryo Atmodyo.

Među 162 osobe u zrakoplovu bilo je 155 Indonezijaca, troje Južnokorejaca i po jedna iz Singapura, Malezije i Velike Britanije, a pilot je Francuz, objavila je AirAsia u priopćenju.

"Sve svoje kapacitete uključili smo u potragu na moru i kopnu i nadamo se da ćemo što brže locirati zrakoplov", rekao je na konferenciji za novinare Tatang Kurniadi,voditelj Indonezijskog nacionalnog odbora za sigurnost prometa.

"Moram naglasiti da dosad nismo utvrdili da je zrakoplov pao niti kakav je problem bio u pitanju", dodao je.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene